Wat is Sim Only?

abonnementsimonly.nl

Wat is een sim only abonnement?

Abonnementsimonly favicon

Sim Only is een populaire mobiele telefoonabonnementsvorm die de laatste jaren aan populariteit wint. Het concept achter Sim Only is eenvoudig maar effectief: in plaats van een nieuwe telefoon te kopen in combinatie met een abonnement, ontvang je alleen een simkaart met een abonnement voor belminuten, sms’jes en data. Ze worden vaak aangeboden in verschillende pakketten met diverse prijzen zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw behoeften past.

Voordelen

Een van de belangrijkste voordelen is de kostenbesparing. Omdat je geen nieuwe telefoon hoeft aan te schaffen bij het afsluiten van een Sim Only-abonnement, zijn de maandelijkse kosten over het algemeen lager in vergelijking met abonnementen waarbij een telefoon is inbegrepen. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor mensen die al een goedwerkende telefoon hebben en hun maandelijkse telefoonrekening zo laag mogelijk willen houden.

Flexibel

Een ander voordeel is de flexibiliteit. Deze contracten hebben doorgaans kortere looptijden dan abonnementen met toestel, meestal variërend van maandelijks opzegbare contracten tot contracten met een looptijd van één of twee jaar. Dit geeft je de vrijheid om gemakkelijker van provider te wisselen.

Bovendien kun je eenvoudig je bestaande telefoonnummer behouden. Als je al een mobiel nummer hebt en wilt overstappen, kun je je nummer meestal zonder problemen behouden.

Deze abonnementen zijn ook handig voor mensen die graag hun huidige telefoon willen behouden. Als je tevreden bent met je huidige toestel en geen behoefte hebt aan een nieuwe, kun je gewoon een Sim Only-abonnement afsluiten en je telefoon blijven gebruiken zoals je gewend bent. Meer informatie kan je lezen op de website van de consumentenbond.