De wijzigingen die provider ‘Simpel’ (achtermerk van T-Mobile) vanaf 5 april door willen voeren zullen vooral nadelig zijn voor de klanten met een kleine bundel voor bellen, SMS, internet en het bellen naar het buitenland. De nieuwe wijzigingen zullen op alle diensten van Simpel van kracht zijn. Per 5 april wijzigt Simpel de inhoud van een groot aantal abonnementen, daarnaast komen er ook enkele nieuwe abonnementen bij. Zo zal het vanaf 5 april mogelijk zijn om een onbeperkt SMS of onbeperkt bel abonnement af te sluiten bij de provider.

De wijzigingen in de abonnementstructuur zijn zeer positief voor de grootverbruikers onder de klanten van Simpel, deze zullen namelijk een stuk minder gaan betalen voor hetzelfde abonnement. Daarnaast hebben de grootverbruikers ook de mogelijkheid om een groter abonnement af te sluiten voor een zeer concurrerende prijs. Simpel probeert zich hierdoor meer te richten op het aanbieden van grotere pakketten zodat naast consumenten ook bedrijven meer gebruik gaan maken van de diensten van de provider.

Wijzigingen abonnementstructuur voor bellen

Een van de diensten die Simpel vanaf 5 april 2013 gaat wijzigen zijn de bundels voor het bellen. Voorheen hadden de klanten van de provider de mogelijkheid om te kiezen uit vijf verschillende belbundels, namelijk 100, 200, 300, 400 en 800 belminuten. Vanaf 5 april zal de meest gekozen bundel van 300 belminuten die klanten konden afsluiten voor een bedrag van 7,50 euro per maand verdwijnen. De reden voor het verdwijnen van dit pakket is dat het pakket van 200 belminuten wordt uitgebreid naar 250 belminuten. De klant betaald voor het 250 belminuten abonnement net zoveel als voor het 200 belminuten pakket zoals deze eerst afgesloten kon worden, in feite krijgt de klant dus 50 gratis belminuten. Het kleinste pakket van 100 belminuten zal worden veranderd in een pakket van 50 belminuten, de prijs voor dit pakket (2,50 euro) zal hetzelfde blijven.

Het abonnement van 400 belminuten zal worden veranderd in aan abonnement van 450 belminuten waarbij de klant 50 belminuten krijgt. De prijs voor deze bundel zal 10 euro per maand blijven. De belbundel met 800 belminuten blijft nog wel steeds in het assortiment van Simpel. De grootverbruikers onder de klanten van Simpel hebben vanaf 5 april ook de mogelijkheid om onbeperkt te bellen voor een prijs van 30 euro per maand.

Wijzigingen abonnementstructuur voor internet

Ook zullen er op 5 april wijzigingen plaats gaan vinden in de abonnementstructuur voor internet, het kleinste pakket van 50 MB dataverkeer per maand die klanten voorheen af konden sluiten voor een prijs van 2,50 euro per maand zal verdwijnen. Daarnaast zal ook het pakket dat het meest wordt afgesloten onder de klanten van Simpel, het 300 MB dataverkeer pakket voor 7,50 euro per maand, uit het assortiment worden gehaald. Daarvoor in de plaats hebben de klanten de mogelijkheid om te kiezen voor de 2500 MB internetbundel voor 5 euro per maand, de 500 MB internetbundel voor 10 euro per maand of de 1000 MB internetbundel voor 15 euro per maand.

Wijzigingen abonnementstructuur voor SMS

Voorheen hadden klanten van Simpel de keuze uit vier verschillende SMS bundels, namelijk 100, 200, 300 of 1000 SMS berichten per maand, vanaf 5 april zal hier echter verandering in komen. In plaats van vier verschillende pakketten zal er vanaf die datum namelijk nog maar twee verschillende SMS bundels door Simpel worden aangeboden. Voor 2,50 euro per maand ontvangt de klant een bundel van 50 SMS berichten en voor 5 euro per mand kan de klant onbeperkt SMS berichten versturen.

Wijzigingen abonnementstructuur voor bellen naar het buitenland

Ook de bundels voor het bellen naar het buitenland worden op 5 april aardig onder handen genomen, de laagste bundel van 300 belminuten die klanten konden afsluiten voor 15 euro per maand zal in zijn geheel komen te vervallen. De andere bundels voor het bellen naar het buitenland zullen gelijk blijven qua prijs en aanbod. Het abonnement voor een prijs van 10 euro zal 50 extra gratis belminuten krijgen en het pakket van 20 euro zal 100 extra belminuten krijgen.