Als men zich in een onherbergzaam gebied bevindt, kan het nog weleens zo zijn dat 4G gebruikt gaat worden als substituut voor vast internet.

Dit meldt KPN aan Tweakers.net

4g

4G is al een tijdje helemaal in, en aanbieders denken er nu zelfs aan om het te gebruiken als substituut voor vast internet, hoewel het nog niet helemaal zeker is. Als het doorgaat duurt het echter even voordat het in gang gezet wordt en ook is het maar de vraag welk deel van Nederland het kan gebruiken.

Soms is het zo dat in verafgelegen gebieden internet via de kabel niet mogelijk is. Mobiel internet is dan de ideale oplossing voor hun, of ze moeten internet via de satelliet nemen. Met 4G zouden ze echter hogere snelheden hebben.

Draagkracht

KPN laat wel duidelijk weten dat het nog geen daadwerkelijk plan is, aangezien 4G ook alleen nog maar in de randstad beschikbaar is voor mensen. In het volgende jaar zal 4G pas in het hele land beschikbaar worden. Het is dan ook nog niet eens mogelijk om iedereen 4G te bieden voor thuis, omdat de draagkracht nog niet zo hoog is.

Aan het einde van 2012 had 94% van de Nederlandse bevolking een internetverbinding. De rest heeft ervoor gekozen om er geen te nemen, of kan dit op een of andere manier  niet. Friesland is bijvoorbeeld zo’n provincie waar 33.600 huishoudens geen glasvezel of kabel hebben