Wat is een sim only abonnement?

Ben je op zoek naar een sim only abonnement, of wil je eerst meer weten over wat het precies inhoudt? Een sim only abonnement zit eigenlijk op een heel eenvoudige manier in elkaar. Je sluit een abonnement af bij een van de providers, om vervolgens gebruik te maken van een mobiele telefoon die je al hebt of die je los aankoopt. Een sim only abonnement kun je zelf samenstellen door te kiezen voor een aantal belminuten, sms’jes en MB’s internet.

Abonnement zonder telefoon
Met een sim only abonnement kies je voor een abonnement, zonder dat je daarbij een telefoon bij de provider aanschaft. Aangezien de prijs van de telefoon normaal gesproken in de abonnementsprijs zit inbegrepen betaal je doorgaans een scherpe prijs. Het is goed mogelijk om voor €10 of €20 per maand een abonnement af te sluiten, waarmee je de beschikking krijgt over een groot aantal belminuten. Je dient binnen een sim only abonnement uiteraard zelf voor een mobiele telefoon te zorgen, die je al hebt liggen of die je (simlockvrij) los aankoopt.

Sim only abonnement samenstellen
Je kunt een sim only abonnement zelf samenstellen, aangezien je kunt kiezen uit een aantal belminuten, een aantal SMS’jes en het aantal MB’s aan internet dat je graag wilt gebruiken. Kies voor een van de pakketten die er beschikbaar zijn, of kies een provider als Simpel, Simyo of Tele2 waar je de abonnementen helemaal zelf kunt samenstellen. Een sim only abonnement is wat dat betreft een heel flexibele vorm van bellen, waarbij je betaalt voor de diensten waar je ook daadwerkelijk gebruik van maakt.